Teniserka Bojana Jovanovski završila karijeru

92

Srpska teniserka Bojana Jovanovski Petrović (26) saopštila je danas da je završila karijeru.

„Prvo poglavlje mog profesionalnog života ispisalo je poslednju stranicu. Odluka je bila teška, popločana suzama, dugim sastavljanjem mozaika, koji je nakon mnogih teza za i teza protiv, ipak doveo do reči koja sadrži toliko emocija, koja slama, ali i koja označava da nakon nje dolazi novo poglavlje. Da, kraj! Kao i svaki kraj nečega što se rano završi, što je moglo i imalo razloga da traje, da dosegne nivoe za koji je bilo ‘štofa’ jeste bolan, ali život ide i mora da ide dalje“, navela je Jovanovski Petrović na društvenim mrežama.

Ona je rekla da deo nje i dalje želi da se takmiči, ali da ne može dalje, usled brojnih povreda i operacija izazvanih povredama.

„Kao igrač nikada se nisam zadovoljava prosekom, radila sam mnogo na terenu, stremila sam velikim rezultatima, nisam ostvarila maksimum, ali nisam nezadovoljna. Tenis mi je pružio mnogo, jedinstvenu i neponovljivu životnu priču. Tenis mi je omogućio da proputujem ceo svet, upoznam ljude sa svih meridijana, steknem prijatelje za ceo život. Znam da je rano za odlazak sa teniske scene, ali kada se sve sabere, smatram da je u ovoj situaciji ovo jedina ispravna odluka“, rekla je 26-godišnja Beogradjanka.

Dodala je da će se zauvek sećati pobeda koje su joj omogućile da se popne u sam vrh juniorske konkurencije, kao i do 32. mesta na WTA listi, kao i aplauza navijača iz Beogradske arene 2010. godine, kada je debitovala za reprezentaciju u Fed kupu.

Ona je za 11 godina profesionalne karijere igrala u tri WTA finala i osvojila dve titule, a sa reprezentacijom Srbije igrala je u finalu Fed kupa 2012. godine.

Jovanovski Petrović je dodala da joj je prvi zadatak da završi studije psihologije, ali je rekla i da će ostati u tenisu kroz trenerski posao.

(Beta)


Komentari
Učitavam...