Turšija

259

Sastojci
500 grama tikvica
500 grama karfiola
500 grama crvene paprike
2 kašičice semena senfa
2 kašičice bibera u zrnu
500 ml sirćeta
50 grama šećera
so
Način pripreme
Tikvice oprati, očistiti i iseći na štapiće. Karfiol oprati, očistiti i podeliti na cvetiće. Papriku oprati, očistiti od semena i iseći na krupne komade.

Oko 3 minuta blanširati pripremljeno povrće u posoljenoj vodi. Procediti ga i preliti hladnom vodom. Ponovo ocediti povrće.

Prokuvati sirće sa 1/2 litra vode, šećerom, senfom, biberom i solju.

Dobijenom tečnošću preliti povrće i ostaviti da preko noći odstoji.

Procediti, pa tečnost još jednom prokuvati. Povrće složiti u tegle, naliti prokuvanom tečnošću i dobro zatvoriti. Staviti tegle u rernu i sterilisati ih oko 50 minuta na 100 stepeni.


Komentari
Učitavam...