Šarena testenina

139

Za pripremanje šarene testenine potrebno je samo malo mašte, a efekat je neuporedivo veći. Dobićete ne samo dekorativnu već i aromatičnu testeninu. Zato pročitajte neki od naših predloga za pripremanje testa u boji.

Crvena testenina
400 grama brašna
3 jaja
1 kašičica paradajz pirea
250 grama šargarepe
so
Operite i očistite šargarepu, iseckajte je na kolutiće i skuvajte u slanoj vodi. Propasirajte je sa kašikom paradajz pirea i promešajte da bi se masa ujednačila.Sipajte brašno na dasku, u sredini napravite udubljenje u koje ćete razbiti jaja i sipati pasiranu šargarepu. Zamesite testo. Imajte u vidu da će se testo malo teže razvlačiti i neće moći da bude naročito tanko, ali će vizuelni efekat to nadoknaditi.

Zelena testenina
400 grama brašna
3 jaja
200 grama spanaća (može i koprive)
so
Očistite i operite spanać, posolite ga i prokuvajte desetak minuta. Kad se ohladi, propasirajte ga. Dalji postupak je isti kao kada je posredi crvena testenina. Dakle, sipajte brašno na dasku, u sredini napravite udubljenje u koje ćete razbiti jaja i sipati pasirani spanać, pa zamesite testo.

Narandžasta testenina
400 grama brašna
2 jaja
400 grama bundeve
so
Ogulite i iseckajte bundevu na manje komade, izvadite semenke i skuvajte je u slanoj vodi. Propasirajte je, pa ovu masu dodajte brašnu i jajima i zamesite testo.
Kao što vidite, mogućnosti pravljenja šarene testenine zaista su brojne. Druge boje prepuštamo vašoj kreativnosti i afinitetu prema određenom povrću.


Komentari
Učitavam...