Pita sa plavim patlidžanom, sirom i prazilukom

176

Sastojci
500 grama kora za pitu
300 grama plavog patlidžana
1 struk praziluka
100 ml ulja
200 grama sira
2 jaja
začini, biber, so
preliv: 1 jaje i malo kisele vode
Način pripreme
Propržiti na ulju sitno iseckan praziluk i dodati obaren i sitno iseckan plavi patlidžan. Dinstati oko 5 minuta, a zatim dodati malo bibera, so, začin i umućeni sir i jaja.

Na podmazani pleh staviti 2 kore jednu pored druge („nafaltati“ ih), pa filovati pripremljenom masom i svaki sledeći sloj ponavljati „faltanje“ dok se ne utroši sav fil. Poslednju koru ostaviti ravnu i malo zavući krajeve unutra. Oštrim nožem iseći na željene komade i staviti da se peče na 200 stepeni 15 minuta.

Potom preliti umućenim jajetom sa pola čaše kisele vode i vratiti u rernu da se još malo peče dok ne poraste. Isključiti i ostaviti da se istiša. Služiti toplo uz kiselo mleko.

Ako želite posnu pitu, nemojte stavljati sir i jaja, veoma je ukusna.

Vreme pripreme: 30 minuta


Komentari
Učitavam...