Čorba od morske ribe

5.586

Sastojci

po 300 g od tri vrste bele ribe (brancin, luc i škarpina)
2-3 čena belog luka
pola šavice crnog luka
babura
paradajz
list lovora
grančica ruzmarina
4-5 očišćenih mušlji
5-6 kozice
2-3 kašike maslinovog ulja
kašika seckanog lista peršuna
2 kašike brašna
so, biber u zrnu

Način pripreme

Ribe (od svake vrste po jednu) kuvajte 15 minuta u litri vode, zatim izvadite i očistite od kostiju.

Za to vreme očistite i iseckajte beli i crni luk, paradajz i baburu.

Vodu u kojoj je kuvana riba procedite, pa u nju stavite da se kuva povrće, petnaestak minuta.

Zatim vratite očišćenu ribu, dodajte lovor, nekoliko zrna bibera, grančicu ruzmarina, mušlje i kozice (mogu i smrznute), na ostavite da kratko ključa, potom sipajte maslinovo ulje i seckan list peršuna.

Ha kraju začinite brašnom pomešanim s malo vode.

Vreme pripreme: 40 minuta


Komentari
Učitavam...