Uslovi korišćenja

Korišćenjem Njuz ili servisa Njuza (u daljem tekstu “Njuz”), pristajete na određene uslove i pravila (u daljem tekstu “Uslovi korišćenja”) koji su navedeni u daljem tekstu.

Pravilnik za postavljanje sadržaja korisnika

Sastavni deo Uslova korišćenja Njuza je Pravilnik za postavljanje sadržaja korisnika.

Linkovi na Njuzu

Sajtovi koji se na Njuzu pojavljuju u vidu rezultata pretraživanja ili kao linkovi na stranicama Njuza, delo su osoba sa kojima Njuz nema nikakve veze, niti ima kontrolu nad njima. Linkovi koji se pojavljuju u okviru rezultata pretraživanja formiraju se automatskim procesima indeksiranja pomoću računara. Njuz ne može i ne proverava sajtove koji se indeksiraju. Prilikom pretraživanja pomoću Njuza, mogu se dobiti rezultati i linkovi ka sajtovima koji za nekoga mogu da budu za osudu, neprikladni ili uvredljivi. Njuz ne može da garantuje da se u rezultatima pretraživanja ili na stranicama sajta neće pojaviti sadržaj koji je za nekoga neželjen ili neprikladan, i ne preuzima nikakvu odgovornost za sadržaj bilo kog sajta uključenog u rezultate pretraživanja ili na bilo koji drugi način linkovanog sa Njuza.

Dozvoljeno je samo lično korišćenje

Njuz je namenjen isključivo vašem ličnom, nekomercijalnom korišćenju. Nije dozvoljeno korišćenje Njuza radi prodaje proizvoda ili usluga, ili za povećanje posećenosti vašeg sajta u komercijalne svrhe, kao što je prodaja reklamnog prostora. Zabranjena je reprodukcija u celini i u delovima sadržaja ili servisa Njuza bez dozvole, uključujući preoblikovanje sadržaja i objavljivanje na drugim sajtovima, ili “preslikavanje” početne strane Njuza, strana sa rezultatima pretraživanja, niti bilo koje druge strane Njuza na nekom drugom sajtu. Nije dozvoljeno “meta-pretraživanje” Njuza. Ukoliko servise Njuza želite da upotrebite u komercijalne svrhe, za to je neophodan poseban ugovor unapred, pre početka komercijalnog korišćenja. Kontaktirajte nas radi više informacija o tome.

Nisu dozvoljeni automatski upiti

Zabranjeno je automatsko zadavanje upita sistemu Njuza, bez prethodne pismene dozvole Njuza. Imajte u vidu da automatsko zadavanje upita podrazumeva, između ostalog, i:

  • korišćenje softvera koji automatski šalje upite radi provere ranga nekog sajta u rezultatima pretraživanja Njuza, za različite ključne reči;
  • “meta-pretraživanje” Njuza;
  • “Offline” pretraživanje Njuza.

Molimo vas da ne tražite od Njuz dozvolu za “meta-pretraživanje” radi sprovođenja istraživačkog projekta, jer će takve molbe biti odbijene.

Politika privatnosti

Kliknite ovde da biste dobili više informacija o politici privatnosti Njuza.

Promene uslova korišćenja Njuza

Njuz može da promeni ili ukine servise s vremena na vreme, iz bilo kog razloga, i bez najave, uključujući pravo da ukine servise sa najavom ili bez nje, bez odgovornosti prema vama ili bilo kom trećem licu. Zadržavamo pravo da uslove korišćenja menjamo s vremena na vreme, bez najave. Molimo vas da s vremena na vreme posetite ovu stranicu, kako biste bili upoznati sa eventualnim promenama.

Poricanje garancija

Njuz ne daje nikakve garancije, niti je odgovoran za tačnost, sadržinu, kompletnost, zakonitost, pouzdanost, operativnost ili dostupnost informacija ili sadržaja prikazanih na Njuzu. Njuz nije odgovoran za brisanje, neuspešno skladištenje, pogrešno dostavljanje ili neblagovremeno dostavljanje bilo kakvih informacija ili sadržaja. Njuz ne snosi odgovornost za bilo kakvu štetu nastalu skidanjem fajlova ili pristupom bilo kakvom sadržaju na Internetu do koga se došlo pomoću Njuza.

NJUZ, I SVI SADRŽAJI, INFORMACIJE, PROIZVODI I SERVISI KOJI SE POJAVLJUJU U OKVIRU NJEGOVOG SERVISA DOSTUPNI SU “ONAKVI KAKVI SU”, BEZ IKAKVIH GARANCIJA U BILO KOM SMISLU. NJUZ SE IZRIČITO ODRIČE SVIH IZRAŽENIH, PODRAZUMEVANIH ILI PROPISANIH GARANCIJA, UKLJUČUJUĆI, BEZ OGRANIČENJA, GARANCIJE TRGOVINE, POGODNOSTI ZA ODGOVARAĆU NAMENU I PROTIV PREKRŠAJA INTELEKTUALNIH PRAVA. NE GARANTUJEMO SIGURNOST, POUZDANOST, NEPREKIDNOST I PERFORMANSE NJUZA. NE GARANTUJEMO ZA USLUGE ILI PROIZVODE DO KOJIH SE DOŠLO POMOĆU NJUZA ILI LINKOVA ILI REKLAMA NA NJEMU, KAO NI ZA BILO KAKVE INFORMACIJE ILI SAVETE DO KOJIH SE DOŠLO POMOĆU NJUZA.

KORIŠĆENJEM NJUZA PRIHVATATE PUNU ODGOVORNOST ZA BILO KAKVU ŠTETU NASTALU ZBOG INFORMACIJA DO KOJIH STE DOŠLI POMOĆU NJUZA, ZA ŠTETU NASTALU UČITAVANJEM FAJLOVA I DOKUMENATA NA VAŠ RAČUNAR, I ZA BILO KOJI DRUGI VID ŠTETE NASTAO ZBOG BILO KAKVIH SADRŽAJA DO KOJIH STE DOŠLI POMOĆU NJUZA.

Ograničenje odgovornosti

NI POD KAKVIM OKOLNOSTIMA NJUZ NEĆE BITI ODGOVORAN NIJEDNOM KORISNIKU, U SMISLU NJEGOVOG PRAVILNOG ILI NEPRAVILNOG KORIŠĆENJA ILI OSLANJANJA NA NJUZ. NA ZAHTEVE KOJI PROIZLAZE IZ OVOG UGOVORA ILI SU TEMA OVOG UGOVORA PRIMENJUJE SE OVO OGRANIČENJE ODGOVORNOSTI U SMISLU SPREČAVANJA NAKNADA ZA DIREKTNU, INDIREKTNU, HAVARIJSKU, POSLEDIČNU, SPECIJALNU, KAZNENU ILI SLUČAJNU ŠTETU, BILO DA JE TAKAV ZAHTEV BAZIRAN NA GARANCIJI, UGOVORU, UVREDI (UKLJUČUJUĆI NEMAR), ILI NA DRUGI NAČIN (ČAK I AKO JE NJUZ OBAVEŠTEN O MOGUĆNOSTI NASTANKA TAKVIH ŠTETA). OVAKVO OGRANIČENJE ODGOVORNOSTI PRIMENJUJE SE BILO DA ŠTETA PROISTIČE IZ PRAVILNOG I NEPRAVILNOG KORIŠĆENJA NJUZA ILI OSLANJANJA NA NJUZ, ZBOG NEMOGUĆNOSTI DA SE KORISTE SERVISI NJUZA, ILI ZBOG PREKIDA, OBUSTAVLJANJA ILI OKONČANJA RADA SERVISA NJUZA (UKLJUČUJUĆI I SLUČAJEVE GDE JE RAZLOG ZA TO TREĆE LICE). OGRANIČENJE ODGOVORNOSTI PRIMENJUJE SE U SMISLU ŠTETE ZBOG DRUGIH INFORMACIJA, SERVISA, USLUGA, SAVETA ILI PROIZVODA DO KOJIH SE DOŠLO POMOĆU LINKOVA ILI REKLAMA NA NJUZU. OGRANIČENJE ODGOVORNOSTI TAKOĐE SE ODNOSI NA TROŠKOVE NABAVKE ILI ZAMENE PROIZVODA I USLUGA, GUBITAK PROFITA, ILI GUBITAK PODATAKA, BEZ OBZIRA NA PRAVILNO ILI NEPRAVILNO FUNKCIONISANJE NJUZA. TAKVO OGRANIČENJE ODGOVORNOSTI DALJE SE ODNOSI I NA SVE INFORMACIJE, USLUGE I PROIZVODE KOJI SE POJAVLJUJU NA NJUZU, ILI SU NA BILO KOJI NAČIN POVEZANI SA NJUZOM.

Ni pod kojim okolnostima Njuz nije odgovoran za nepravilno funkcionisanje ili prekid rada servisa, prouzrokovanih direktno ili indirektno prirodnim silama, elementarnim nepogodama ili uzrocima koji su van razumne moći kontrole, u šta spadaju, ali ne samo oni, i problemi u funkcionisanju interneta, kvarovi na kompjuterskoj opremi ili problemi sa njom, problemi u funkcionisanju telekomunikacione opreme ili neke druge vrste uređaja i opreme, nestanci struje, štrajkovi, obustave rada, neredi, ustanci, revolucije, građanski nemiri, nestašice sadržaja ili manjak radne snage, požari, poplave, oluje, eksplozije, sve vrste prirodnih nepogoda, ratna razaranja, delovanje Vlade, naredbe domaćih i međunarodnih sudova, nesaradnja trećih lica i problemi sa grejanjem, osvetljenjem i klimatizacijom.

Zahtevi za uklanjanje linkova

Njuz povremeno dobija zahteve za uklanjanje linkova iz indeksa. U ovakvim slučajevima, Njuz se rukovodi sledećim principima:
Indeks Njuza sastoji se od informacija koje su automatski prikupljene i koje nisu unapred pregledali ljudi. S obzirom na ogromnu količinu informacija o sajtovima koje se često menjaju, dopunjuju i brišu, Njuz ne može, ne pregleda i ne kontroliše sadržaj indeksa. Zato operater sajta mora sam da obezbedi da se njegov sajt ili neki njegov deo ne nađu u indeksu Njuza, što može da uradi ili (1) sprečavanjem pristupa sajtu, ili (2) uklanjanjem sajta sa interneta.

Razne odredbe

Ovi uslovi korišćenja čine kompletan ugovor između odgovarajućih strana i nadomešta i zamenjuje sve prethodne ugovore, pismene ili usmene, koji se tiču iste tematike. Bilo kakva odstupanja od odredaba ugovora biće efektivna samo ukoliko su načinjena pismeno od strane Njuza.