Ovaj znak želi sve ili ništa

184

Vi imate odlučan karakter, volite sve ono što je čisto, jasno, precizno. Živo reagujete na sve ono što se oko vas događa. Pridajete veći značaj akciji nego razmišljanju.

Brige vas obuzimaju samo trenutno, ali ne ostavljaju duboke tragove. Nikad ne podležete talasima obeshrabrenja i pesimizma. Za vas je životni moto: stalno ići napred.

Obdareni ste samopouzdanjem. U stanju ste da idete korak po korak da biste ostvarili svoje životne zamisli. Niste tvrdoglavi. Promenićete svoje mišljenje ako vas neko drugi, logikom, ubedi u to da ste napravili grešku.

Hrabri ste i preduzimljivi. Preuzimate na sebe i rizike samo da ne biste zalutali u lavirint neodlučnosti. Vaš entuzijazam i vaša dinamičnost dovoljno su snažni pokretači da možete da prebrodite sve teškoće. Od inicijative ste i kad se nađete na raskršću dva puta, brzo se odlučujete.

U glavi vam se rađaju mnogi planovi, a pošto sve radite na brzinu, ponekad ne sačekate pravi trenutak za realizaciju. Impulsivni ste, volite novine i promene. Kad nešto želite, onda je to sve ili ništa. Odustajete od poduhvata ako mislite da se ne isplati.

Niste mnogo disciplinovani i ne pokoravate se društvenim normama ako nalazite da su suviše stroga i ako povređuju vaše osećanje nezavisnosti.

Volite da se mešate u tuđe poslove, da dajete savete, iako se to od vas ne traži. Tako dolazite u opasnost da steknete neprijatelje jer svoje mišljenje i kritiku nikad ne iznosite u rukavicama.

Prezirete komplikovane situacije. Gnušate se ljudi koji nalaze zadovoljstvo u konfuznim pričama i događajima. Ponašate se nonšalantno i ponekad ne merite svoje reči. Često se dešava da tako nekog grubo povredite, iako niste imali nameru.

Vi ste, razume se, OVAN.


Komentari
Učitavam...