Horor „Ivica i Marica“ na prvoj poziciji

215

Na prvom mestu liste najgledanijih filmova u Americi protekle nedelje našao se film “Ivica i Marica: lovci na veštice” (“Hansel & Gretel: Witch Hunters”). U ovoj verziji popularne bajke Ivica i Marica su odrasli i rešeni da se osvete za nepravdu koja im je učinjena u detinjstvu. Zato kreću u krvavu potragu za vešticom, što uključuje mnogo pucnjave i jurnjave.
Glavne uloge u filmu tumače Džeremi Rener (Jeremy Renner) i Džema Arterton (Gemma Arterton), a režiju i scenario potpisao je Tomi Virkola (Tommy Wirkola). U filmu igra i Femke Jensen (Famke Janssen). Radnja filma smeštena je 15 godina posle ubistva veštice koja je kidnapovala Ivicu i Maricu. Brat i sestra su sad nemilosrdni lovci na glave koji jure i ubijaju veštice i umesto mrvica hleba iza sebe ostavljaju krvave tragove. Film kombinuje modernu tehnologiju i staro bajkovito okruženje. Iako je mešavina akcije i horora, ovaj film sadrži i elemente crnog humora. “Ivica i Marica: lovci na veštice” u domaće bioskope stiže 7. februara.
Na petom metu liste je film “Parker” (“Parker”) reditelja Tejlora Hakforda (Taylor Hackford), a glavne uloge tumače Džejson Statam (Jason Statham), Dženifer Lopez (Jennifer Lopez) i Majkl Čiklis (Michael Chiklis). Parker, koga tumači Statam, profesionalni je lopov koji odbija da učestvuje u pljački nakita i na neko vreme se odriče takvog života pod parolom “Ne kradem od ljudi koji to ne mogu da priušte, i ne povređujem one koji to ne zaslužuju”. On se u međuvremenu udružuje sa Lesli (glumi je Lopezova), agentom za nekretnine, koja poznaje objekte u gradu, i zajedno sa njom organizuje otimanje velikog nedavno ukradenog plena.
Ovako izgleda top-lista najbolje kotiranih filmova po zaradama na američkim blagajnama za četvrti vikend (25-27.) januara:

“Ivica i Marica: lovci na veštice” (“Hansel & Gretel: Witch Hunters”)
“Mama”
“U dobru i u zlu” (“Silver linings playbook”)
“00:30 – tajna operacija” (“Zero dark thirty”)
“Parker”
“Đangova osveta” (“Django Unchained”)
“Film 43” (“Movie 43”)
“Gangsterski odred” (“Gangster Squad”)
“Broken City”
“Jadnici” (“Les Miserables”)
Uskoro čitajte više o najgledanijim filmovima u Americi.


Komentari
Učitavam...