„Blejd Raner 2049“ na prvoj poziciji (video)

215

Na prvom mestu ove nedelje našao se film koji je uspešno debitovao i u domaćim bioskopima. „Blejd Raner 2049“ („Blade Runner 2049“) reditelja Denisa Vilneva (Denis Villeneuve) donosi nam priču čija se radnja odvija 30 godina nakon originalnog filma. Osim Harisona Forda (Harrison Ford) i Rajana Goslinga (Ryan Gosling) u glavnim ulogama, igraju i Džered Leto (Jared Leto), Mekenzi Dejvis (Mackenzie Davis), Robin Rajt (Robin Wright), Ana de Armas (Ana de Armas) i Dejv Bautista (Dave Bautista). Iako je debitovao na prvom mestu liste najgledanijih, zaradio je samo 30 miliona, što je dosta manje nego 50 miliona zarade tokom prvog vikenda koliko je očekivano. Budžet filma je bio 150 miliona dolara.

Reditelj Heni Abu-Asad (Hany Abu-Assad) prenosi na veliko platno priču
nastalu prema istoimenoj knjizi Čarlsa Martina (Charles Martin) u filmu
koji se našao na drugom mestu liste najgledanijih.

Odvodi nas na opasan let gde upoznajemo dvoje ljudi – Bena (Idris Elba; Idris Elba) i Aleks (Kejt Vinslet; Kate Winslet) – jedine preživele nakon pada aviona u dalekoj planinskoj divljini u Americi. Dvoje potpunih stranaca zajedno će morati da se bore za opstanak u ekstremnim ledenim uslovima kako bi pronašli način da povrate svoje svakodnevne živote, u kojima Aleks planira da se uda za svog dugogodišnjeg verenika i gde je Ben, neurolog koji je potreban svojim pacijentima. „Planina koja nas razdvaja“ je romantična drama sa snažnom glumačkom ekipom koja u bioskope stiže od 26. oktobra.

Horor triler Endija Mjusketija, zasnovan na istoimenom romanu Stivena Kinga „To“ („It“) nalazi se na trećem mestu najgledanijih filmova u Americi i takođe se sa uspehom prikazuje i u domaćim bioskopima.

Na četvrtom mestu liste nalazi se sinhronizovana avantura „Moj mali Poni“ („My Little Pony: The Movie“) koja donosi novu avanturu u kojoj poniji kreću na nezaboravan put izvan Ekvestrije, preko čarobnih planina i podmorskih svetova, na kojem će upoznati nove prijatelje i sa njima pokušati da spasu svoj dom. Glasove u sinhronizaciji su poznajmili Emili Blant (Emily Blunt), Kristin Čenovet (Kristin Chenoweth) i Liv Šrajber (Liev Schreiber). Film se prikazuje u domaćim bioskopima.

Posle višenedeljne prve pozicije, „Kingsman: Zlatni krug“ („Kingsman: The Golden Circle“) ove nedelje pada na peto mesto.

Na šestom mestu liste nalazi se film – „Beri Sil – Američki original“ („American Made“). Na sedmom mestu našao se film „Lego Nindžago film 3D“ („The LEGO Ninjago Movie“), a na osmom mestu film „Viktorija i Abdul“ („Victoria and Abdul“).

Na devetom mestu nalazi se rimejk filma „Tanka linija smrti“ („Flatliners“). Na desetom mestu našao se film koji je debitovao prošle nedelje „Battle of the Sexes“. Film donosi istinitu priču o legendarnom teniskom meču između Bili Džin King (Stoun) i Bobija Rigsa (Karel).

Ovako izgleda top-lista najbolje kotiranih filmova po zaradama na američkim blagajnama za drugi vikend (6-8. 10) oktobra meseca:

„Blejd Raner 2049“ („Blade Runner 2049“)
„Planina koja nas razdvaja“ („The Mountain Between Us“)
„To“ („It“)
„Moj mali poni“(„My Little Pony: The Movie“)
„Kingsman: Zlatni krug“ („Kingsman: The Golden Circle“)
„Beri Sil – Američki original“ („American Made“)
„Lego Nindžago film 3D“ („The LEGO Ninjago Movie“)
„Viktorija i Abdul“ („Victoria and Abdul“)
„Tanka linija smrti“(„Flatliners“)
„Battle of the Sexes“

Uskoro čitajte više o najgledanijim filmovima u Americi.


Komentari
Učitavam...