Oblik vode (video)

180

Žanr: avantura, drama, fantazija
Trajanje: 123 min

Glavne uloge:
Sally Hawkins, Octavia Spencer, Michael Shannon, Richard Jenkins
Scenario:
Guillermo del Toro, Vanessa Taylor
Režija:
Guillermo del Toro

SINOPSIS

„Obik vode“ je bajkovita priča smeštena u vreme Hladnog rata u SAD, oko 1962. godine. U tajnoj, visoko obezbeđenoj vladinoj laboratoriji, radi Elajza, koja vodi samotan i sputan život. Njen život se menja iz korena kada sa svojom koleginicom Zeldom otkrije tajni eksperiment unutar laboratorije.

O FILMU

Film „Oblik vode“, reditelja Giljerma del Tora, trijumfovao je na nedavno završenoj dodeli Oskara, a domaća publika je mogla premijerno da ga pogleda na FESTu. Ovo ostvarenje je bilo nominovano u 13 kategorija, a osvojilo je četiri nagrade Oskar i to u kategorijama za najbolji film, najbolju režiju, najbolju scenografiju i najbolju muziku.

Pored bajkovitog sinopsisa, pažnju publike svakako najviše privlači biće iz vode, a Giljermo del Toro govori o tome kako je nekoliko godina radio na kostimu ovog lika: – Tri godine smo radili na tome da se njegov lik dizajnira i pokrene. Većinu vremena sam ja to finansirao. Potrošio sam nekoliko stotina hiljada dolara iz svog džepa da napravim „stvorenje“. Bilo je potrebno oko godinu dana da se dizajnira pre nego što je napravljeno. I onda smo ga napravili od gline na staromodan način. Tri vajara je radilo na njemu 24/7. Nekoliko puta smo ga kompletno farbali. Onako kako sada izgleda, mislim da postoji trenutak u filmu gde više ne vidite stvorenje već njegov karakter.

Pored Seli Havkins, glavne uloge su priprale Oktaviji Spenser, Majkl Šenonu i Ričard Dženkinsu.

Oficijelni sajt:The Shape of Water (2017)

Premijera: 8. mart 2018. godine


Komentari
Učitavam...